10 najdražjih znamk torbic

Kaj obleči in obuti?

Torbice uporabljamo skoraj vse ženske na svetu. So ključen element ženskega stila, ki ga redkokdaj lahko pozabimo. Prava torbica lahko skupaj poveže vsako opravo, ki si jo nadeneš in jo naredi še bolj čudovito. Veliko je znamk torbic po celem svetu, katerih cene se gibljejo od 10€ od več tisočev, vsaka ženska pa si želi imeti vsaj eno dražjo, bolj ekskluzivno.

Nekatere znamke so bolj ali manj nedosegljive za nas normalne smrtnike, saj njihove vsote lahko dosegajo milijone, vseeno pa jih lahko gledamo in se jim čudim, ter obenem želimo, da zadanemo na loteriji in si lahko kakšno tako privoščimo :)

Torbica za žensko ni le prenosni kovček, v katerem prenaša ključne stvari, ki jih vsak dan potrebuje. Ne, torbica je tudi prava umetnina in izkaz tvojega modnega stila. Dražje torbice so izdelane ročno, zato je prav vsaka malo drugačna od druge, kar še povečuje njihovo izstopajočo naravo.

Dizajnerske torbice so sanje vsake ženske, veliko žensk ima doma celo kolekcijo torbic, ki jih kombinirajo z neštetimi oblekicami, krili, hlačami … Še dobro, da se najde tudi dizajnerske torbice z nižjimi cenami, da se lahko tudi navadne smrtnice lahko pokažemo s Prado ali Louis Vuitton torbico.

Najdražje torbice na svetu

10. Prada

Prada je vsem poznana italijanska znamka, ki proizvaja ženska in moška oblačila, obutev in modne dodatke. Ustanovljena je bila v letu 1913 s strani bratov Prada, ki sta na začetku ustvarjala predvsem iz usnja. Poleg torbic je Prada najbolj znana po usnjenih ročnih urah. Torbice znamke Prada so izdelane iz čistega, popolnega usnja in so z razlogom priznane kot ene izmed najboljših ženskih torbic po celem svetu. Cene torbic iz njihovih linij pogosto dosegajo vrednosti več tisoč evrov.

9. Lana Markslana-marks

Lana Marks je svetovno znana znamka torbic, prav tako narejena iz usnja, ki so na voljo v veliko različnih barvah in stilih. Stilov, ki jih ponujajo je okoli 150 in 100 različnih barv! Direktorica podjetja je Lana J. Marks, ki svoje torbice izdeluje večinoma iz krokodiljega, aligatorjevega, nojevega usnja in usnja različnih kuščarjev. Nekatere najbolj znane zvezdnice iz Hollywooda redno posegajo po znamki Lana Marks, med njimi Angelina Jolie, Jennifer Aniston, Paris Hilton in Helen Mirren. Najbolj znan primerek torbice je torbica Cleopatra, ki jo je na rdeči preprogi nosila Charlize Theron – njena vrednost sega preko 100.000$, in je narejena iz 1.500 diamantov in 18 karatnega belega zlata.

8. Hilde Palladino

Norveška znamka, ki je po celem svetu znana kot proizvajalka odličnih ženskih torbic. Prvo so svetu predstavili šele leta 2001, kar je dokaj pozno glede na starost drugih znamk na tej listi, vendar so si hitro ustvarili ime in zanimanje za njihove torbice je naraslo. Najdražja torbica znamke Hilde Palladino je torbice z 39 redkimi, diamanti in izdelana iz belega krokodiljega usnja. Prav ta torbica jih je povzdignila med zvezde oblikovalcev torbic in imajo sedaj veliko število prodajaln po celem svetu, izdelujejo pa jih večinma v Italiji.

7. Judith Leiber

Madžarska znamka torbic, ki jo je ustanoviteljica odprla leta 1963. Na začetku so bile njene torbice dosegljive le v izbranih butikih po Evropi, potem pa so dosegle svetovno slavo in so postale zaželjene ženskam po vsem svetu. Večina njihovih torbic je posutih z dragimi kamni in kristali, kar jim daje unikaten videz. Najdražja torbica je bila prodana za 90.000$ in se imenuje »Precious Rose« in je oblikovana v obliki cveta vrtnice. Skoraj povsem je prekrita z diamanti, tourmailnom in safiri, zato je tudi toliko vredna. Postala je tudi naj torbica leta 2008.

marc-jacobs6. Marc Jacobs

Še ena znamka, ki je verjetno poznana vsem ljubiteljicam mode. Največjo slavo ta znamka dosega v ZDA. Ustanovil jo je ameriški dizajner Marc Jacobs, ki je bil tudi kreativni direktor za Louis Vuitton. Marc je tudi eden izmed deseterice najbolj vplivnih osebnosti na svetu, ter najbolj vplivna gej oseba na svetu. Slavna torbica Carolyn Crocodile je bila prodana za 50.000$. Znamka Marc Jacobs je poznana tudi po tem, da imajo veliko trgovin po celem svetu, ki prodajajo njihove bolj cenovno ugodne torbice, ki si jih lahko privošči vsaka ženska.

5. Fendi

Fendi je italjanska modna hiša, ki je znana po svojih luskuznih izdelkih, tudi po uspešnih linijah torbic po celem svetu. Le-te izdelujejo že od leta 1925, predvsem iz dragih materialov kot so krokodilja koža, koža jagenjčkov in druge. Ena njihovih najdražjih torbic je bila prodana za 28.000$, druga torbica z imenom Selleria pa je bila nekdaj priznana kot najbolj zaželena trobica na svetu.

4. Chanel

Znamka Chanel ne potrebuje posebnega predstavljanja, saj vse poznamo zgodbo Francozinje Gabrielle "Coco" Chanel, ki deluje že od leta 1909. Nobena lista najboljših in najdražjih torbic ni popolna brez omembe Chanel torbic. Zvezde kot so Nicole Kidman in Keir Knightley se ponašajo s Chanel torbicami, kar ti lahko pove, da se res zaželjene. Najdražja torbica, kar so jih pri Chanel kadarkoli naredili je bila prodana za neverjetnih 261.000$!

3. Louis Vuitton

Louis Vuitton je znamka, ki ji prepozna vsak in je sinonim za luskuz. Ustanovljena v Parizu leta 1854, je ena najbolj vredenih blagovnih znamk na celem svetu. Najdražja torbica, ki je prosto dosegljiva na trgu je vredna 55.000$, najbolj pa so svetovno javnost zbudili z linijo torbico, ki so jih izdelali tako, da so razrezali več drugih svojih trobic in jih sestavili skupaj. Kljub temu, da so jo nekateri kritiki označili za totalno polomijo in najgršo torbico v zgodovini, pa Louis Vuitton glede tega ne skrbi preveč, saj jim je prinesla neverjetno vidnost. Poleg tega je eno izmed 24 torbic nosila tudi Beyonce, kar gotovo ni slabo.

2. Hermes

Izredno znana znamka ženskih torbic iz Pariza, ki je poznana po tem, da izdelujejo najdražje in najbolj luksuzne torbice za elito. Poleg torbic Hermes, ustanovljen že daljnega leta 1837, izdeluje tudi ure, čevlje in druge modne dodatke. Cene njihovih torbic segajo od tisočev evrov do 120.000$ za najbolj eksluzivne krokodilje torbice, ter 1,9 miljona $, kolikor je prinesla Birkin torbica, ki jo je izdelal japonski dizajner Ginza Tanaka. S kombinacijo platine in 2000 diamantov je druga najdražja torbica na svetu.

1. Mouawadmouawad

Mouawad je znamka, ki izdeluje predvsem nakit. Ustanovljeni v Ženevi, z glavnim štabom v Dubaju, so kasneje začeli izdelovati tudi prestižne ženske torbice. Pohvalijo se lahko z najdražjo torbico, kar jih je bilo kdaj prodanih, saj so leta 2010 eno njihovih torbico prodali za 3.8 miljonov dolarjev! To nepredstavljivo vsoto je dosegla torbica z imenom 1001 Nights, ki je edinstveni primerek, ki obstaja. 10 umetnikov je za izdelavo potrebovalo skupaj kar 8800 ur dela. Izdelana je v obliki srca, iz 18 karatnega zlata in posuta z dragimi kamni – 56 roza diamantov, 105 rumenih diamantov in 4356 brezbarvnih diamantov. Res torbica vredna svojega denarja.

Oglej si naš izbor modnih in vrhunskih ženskih torbic edinstvene italijanske blagovne znamke Mazzini

PREVERI PONUDBO

 

Admin

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: