9 trikov za ožji pas

Triki in nasveti

Skoraj vsaka ženska si želi imeti ožji pas, saj naj bi bil ta v današnjem svetu »lepotni standard«. Žal ti ne moremo ponuditi dolgoročne rešitve, za ozek pas boš morala telovaditi in se zdravo prehranjevati, lahko pa ti ponudimo nekaj nasvetov, kako bo tvoj pas s pomočjo preprostih trikov vizualno manjši.

1. Izbira barve

Zakaj so barve tako pomembne, ko gre za modo? Oblikovalci dolge ure preživijo ob izbiranju pravih odtenkov, saj vedo, da je barva oblačil še kako pomembna.

V svetlih barvah boš namreč videti višja, nasprotno pa boš v temnih videti manjša. Torej, najboljši način za vizualno ožji pas je izbira črne obleke ali oblačil, kjer sta spodnji in zgornji del različnih barv, pri tem pazi, da bo zgornji del vedno temnejši.

Še en trik, ki ga lahko uporabiš je, da nosiš obleke s črnimi izrezi okoli pasu, zlasti na straneh. V ponudbi je veliko oblek s črnimi stranskimi trakovi, ki so bile zasnovane posebej za to, da bi bila ženska v njih videti vitkejša.

Če so boš odločila za zgornji in spodnji del različnih barv, pazi tudi na to, da se kosa oblačil stikata nad oz. pod pasom, ne na sredini. In še enkrat, poskrbi, da bo barva na predelu pasu temnejša.

2. Poigraj se z vzorci

Ne gre samo za barve, tudi z različnimi vzorci lahko dosežeš, da bo tvoj pas videti ožji. Nikoli ne nosi vodoravnih črt, saj te bodo naredile širšo kot si v resnici, raje izberi navpične. Prav tako se izogibaj majhnim vzorcem in velikim pikam.

3. Silhueta

Pozabi na klasične pasove, raje izberi višje ali nižje, tako boš popolnoma spremenila postavo. Tvoj pas bo videti ožji tudi zaradi blazerja, ki je v ramenih širši in tako tvoj pas vizualno zoži. Definitivno trik vreden testiranja!

4. Modni dodatki

Nekateri modni dodatki, kot so široki pasovi, imajo enak učinek kot prej omenjeni blazerji. Dobra novica je, da je moda postala tako bogata, da si lahko upaš nositi širok pas v kombinaciji z jopo.

Drugi način pa je, da pozornost iz pasu preusmeriš drugam. To lahko narediš s svetlim nakitom, šalom ali torbico.

5. »Oversize« oblačila

Trenutni trend so »oversize« oblačila, ki pa tvojega pasu ne morejo narediti manjšega, ga pa skrijejo.

Puloverji, majice, široke srajce in pončo, so tisti, ki igrajo v tvojo korist. Edino pravilo je, da poudariš noge z oprijatimi kavbojkami, črnimi legicami ali visokimi petami. V nasprotnem primeru boš videti širša kot si v resnici.

6. Blazerji

V pomoč pa niso samo blazerji s širokimi rameni, ampak tudi ostali, saj so ponavadi krojeni tako, da so na spodnjem delu nekoliko širši in pas lepo prekrijejo. Velja pa enako kot pri »oversize« oblačilih – poudariti moraš noge!

7. Hlače z visokim pasom

Bi rada zožala pas, hkrati pa prekrila nekaj maščobnih blazinic na trebuhu? Kavbojke z visokim pasom so tvoja rešitev. Enako velja za oprijete kratke hlače in krila z visokimi pasovi. Ne pozabi izbrati trdnih tkanin, sicer lahko tvoja oblačila povzročijo vrečast videz, kar je ravno nasprotno od tega, kar poskušamo doseči.

8. »Zavita« obleka

Zaradi V-izreza boš v taki obleki videti ožja, ne glede na to, kateri del telesa želiš prikriti. Zahvaljujoč »zaviti« obliki, so ramena bolj izpostavljena pas pa postavlja jasno mejo pred začetkom pasu. Nekateri modeli se lahko razlikujejo glede na tkanino, ki je bila uporabljena, vendar so na splošno zelo koristne in jo moraš imeti v svoji omari.

9. Visoke pete za ožji pas

Ta trik ti je verjetno najbolj znan. Ko boš obula visoke pete bo tvoje telo videti vitko, noge daljše in pas manjši. Čevlji z ravnim podplatom, na drugi strani, bodo tvoje telo zmanjšale, pas pa bo videti polnejši. Čeprav je v petah težje hoditi, se izplača! Še sreča, da smo ravno dobili nove modele čudovitih poletnih sandalov ;)

Za še boljši učinek ti svetujemo, da obuješ čevlje v kožni barvi, saj bodo noge videti še daljše.

Spodaj si poglej izdelke iz naše trgovine, ki bodo vizualno zmanjšali tvoj pas.

Admin

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: