Izberi prave čevlje zase!

Kaj obleči in obuti?

Dejstvo je, da ženske obožujemo čevlje! Vse te različne oblike, modeli in barve, le kdo bi nam lahko zameril, če so naše omare od vrha do dna založene z različnimi čevlji? Seveda so različni tipi obutve primerni za različne priložnosti. Preveri kakšni čevlji so najprimernejši zate in kako jih kombinirati.

Prave barve!

Izberi tako barvo, da se bodo čevlji ujemali z barvo obleke. To seveda ne pomeni, da moraš iskati enak odtenek barve. To ti, razen pri črni, verjetno ne bo uspelo. Raje izberi različne odtenke iste barve. K obleki z živimi vzorci obuj enobarvne čevlje, prav tako raje izbiraj med nevtralnimi barvami, ko boš oblekla svetleč ali pisan zgornji del.

cevlji-z-oblekoEnobarvne, temnejše obleke lahko popestriš z bolj živimi barvami. Črno ali rjavo obleko lahko odlično kombiniraš s čevlji v rdeči barvi ali takimi z vzorci. Vzorci na čevljih so odlični tudi v kombinaciji s preprosto bluzo in enobarvnimi hlačami ali kavbojkami.

Če si oblečena v kose oblačil različnih barv, se morajo čevlji ujemati z vsaj eno izmed njih. Če imaš npr. oblečeno srajco z vzorci v roza in vijolični barvi, izberi vijolične čevlje.

Za formalnejše priložnosti so najbolj primerni enobarvni čevlji v rjavi ali črni barvi. Izogibaj se zelo visokih pet s trakovi, boljša izbira so srednje visoki, zaprti čevlji.

Pravi čevlji za vsak letni čas!

Kot sama dobro veš, so za različne letne čase primerni različni čevlji. Ponavadi spomladi ne vemo, do kdaj je še primerno, da nosimo škornje in kdaj lahko obujemo nekaj bolj lahkotnejšega. Pravzaprav lahko brez skrbi obuješ tako nižje zimske škornje kot zelo popularne balerinke ali espadrile, ki se vedno bolj vračajo v modo.

Poleti svojo garderobo dopolni z barvami, nosiš lahko sandale, japanke. Tudi espadrile, če nisi navdušena nad odprtimi čevlji, vendar jih obuj brez nogavic. Japanke so bolj športen tip poletne obutve, zato jih obuj za na plažo ali sprehod, niso pa najbolj primerne za v službo

Jeseni se izogibaj sandalom, saj se nikakor ne ujemajo s težjimi jesenskimi materiali in barvami. Pozimi pa obuj visoke škornje, v katerih ti bo toplo hkrati pa boš z njimi lepo dopolnila videz.

Pomladi, poleti in jeseni lahko obuješ tudi čevlje s tanjšo in višjo peto, za zimo pa ti priporočamo bolj udobne čevlje s širšo peto, ki je v zimskih razmerah bolj praktična.

Izbira čevljev s peto

cevlji-s-petoZ visoko in ozko peto v kombinaciji s krilom ali oprijetimi hlačami bodo tvoje noge naredili daljše in bolj privlačne. Zato je ta kombinacija odlična, če želiš izgledati višja.

Z nižjo peto so dobra izbira, saj jih lahko obuješ tako za v pisarno kot za na večerjo ali zabavo.

Če si nižje postave se izogibaj čevljem s trakovi okoli gležnjev, saj boš v njih videti manjša. Če imaš kratke noge se moraš prav tako izogibati čevljem s previsoko peto, saj so v njih noge videti širše.

Obuj ovalne ali spredaj kvadratne čevlje, če želiš, da bi bila videti manjša, izogibaj pa se špičastih in stožčastih, ki bojo stopala še podaljšala.

Čevlje s peto lahko obuješ tudi vsak dan, s kavbojkami in bluzo, če želiš svojemu videzu dodati ščepec elegance.

Za formalne priložnosti odprti sandali z visoko peto in trakovi sicer niso primerni. Boš pa v njih odlično videti na zabavi ali večerji. Sploh, če jih boš kombinirala z večno modno malo črno oblekico. Visoke pete bodo tvoje noge naredile daljše in zapeljivejše.

Zdaj, ko si prebrala članek, zagotovo komaj čakaš, da boš kupila nov par čevljev za prihajajoče poletje ;)

Spodaj smo zbrali nekaj čevljev iz naše ponudbe.

Admin

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice