Kaj obleči za poletno poroko?

Kaj obleči in obuti?

Veliko žensk se sprašuje kaj obleči za poletno poroko, zato smo spodaj zbrali nekaj predlogov, primernih za različne okuse in postave.

Kakšen model obleke je pravi?

Najbolje je, če mladoporočenca izbereta in povesta kakšna je tema poroke in, če želita, da povabljenci oblečejo določeno barvo oblačil. V tem primeru se izbor zoži in izbira je veliko lažja. Vendar pa ponavadi dress code ni določen, tako da boš morala izbrati sama, glede na kraj in čas v dnevu.

To je verjetno vsem logično, ampak za vsak slučaj – na poroko nikoli ne obleči bele obleke, NIKOLI! Bela je rezervirana samo za nevesto. Druge barve lahko nosiš, če ne želiš pritegniti preveč pozornosti pa se izogibaj živih, kričečih barv. Lahko oblečeš tudi črno in jo kombiniraš z dodatki, vendar za poletno poroko ta barva mogoče ni najbolj primerna.

Prav tako mora obleka biti razmeroma skromna – saj mora biti nevesta v središču pozornosti. Ne obleči prekratkega krila ali preglobokega izreza. Spodaj si lahko pogledaš nekaj primerov oblek, ki so modne in primerne za poletne poroke.

obleke

dolge

Kakšne dodatke izbrati?

Ko imaš izbrano obleko, še ni konec. Ne zanemari čevljev in modnih dodatkov, ki prav tako vplivajo na celoten končni videz. Z napačno izbiro lahko uničiš celoten izgled. Za poletno poroko ne boš zgrešila, če obleko kombiniraš s preprostimi sandali s peto.

Če nisi prepričana glede barve, izberi kožno, kar najbolj podobno odtenku tvoje polti. Kot že večkrat povedano, čevlji v kožni barvi nekoliko podaljšajo noge, to pa te naredi vitkejšo in višjo. Če ne maraš nositi visokih pet, izberi take z nižjo. Pred izbiro čevljev moraš razmisliti tudi o tem kje poroka poteka. Če bo na prostem obstaja velika možnost, da boš morala hoditi po travi ali pesku, zato visoka, tanka peta verjetno ne bo najbolj primerna. V tem primeru so veliko boljša izbira polne in široke pete.

Z odprtimi sandali nikoli ne nosi najlonk! Če res ne gre drugače poišči najbolj nevtralne barve in take, kjer so prsti odprti ali pa izberi zaprte čevlje. Če je glavni razlog za nošenje najlonk ta, da ti ni všeč svetla polt, lahko to preprosto rešiš tako, da za dan poroke na noge naneseš nekaj samoporjavitvene kreme, vendar seveda ne pretiravaj.

Če pa nočeš pokazati nog, lahko vedno izbereš dolgo obleko ali pa tako, ki sega do gležnjev.

Ko imaš izbrane še čevlje, se posveti modnim dodatkom. Vsaka ženska bi v svoji zbirki morala imeti daljše uhane in zapestnico ali elegantno uro. Mogoče jih res ne boš nosila pogosto, vendar jih boš imela, ko jih boš potrebovala.

Kaj pa torbica?

Zadnja a prav tako pomembna stvar, ki jo moraš izbrati je torbica. Velike torbe, ki jih nosiš vsak dan so res priročne, saj vanje lahko spraviš ogromno stvari, vendar jo za poroko raje pusti doma.

Najboljša izbira so manjše torbice, samo malo večje od denarnice, ki jo držiš v rokah. Vzemi samo osebni dokument, nekaj denarja ali bančno kartico, šminko, robčke, ključe in telefon in že si pripravljena. Če nisi ljubiteljica torbic, ki jih moraš držati v roki, izberi enak model z verižico. Bodi previdna pri izbiri in izberi čimbolj nevtralno barvo, brez nepotrebnih dodatkov. Ni potrebno, da je torbica v enaki barvi kot obleka, izberi nevtralno barvo, ki se ujema z obleko, tako jo boš lahko kombinirala tudi z drugimi oblačili.

Nazadnje pa še nasvet za vse, ki imamo kakšen kilogram preveč in ga želimo skriti. Najbolj enostavna izbira je perilo za oblikovanje telesa. Priporočam ti, da izbereš takega, ki ima na zgornjem delu silikon, ki bo preprečil, da bi se perilo »odrolalo« navzdol.

Če si izbrala obleko brez naramnic, moraš izbrati tudi tak modrček. Nič ne uniči obleke brez naramnic bolj kot modrček z naramnicami. Če takega modrčka ne želiš nositi, ne izberi take obleke.

To je to. Kaj bi ti dodala? Če si se udeležila poletne poroke nam pošlji še svoje ideje za popoln outfit.

Preveri našo ponudbo čudovitih svečanih oblek TUKAJ

Tina
bio_tina

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: