Kopalke glede na tip postave

Kaj obleči in obuti?

Preden boš izbrala kopalke je najbolje, da veš kakšen je tvoj tip postave, tako boš vedela kakšen model kopalk ti najbolj pristaja in bo nakup kopalk zelo enostaven.

Torej, obstaja več različnih tipov postav, razdeljeni so v štiri kategorije, in sicer v obliki jabolka, hruške, v obliki peščene ure in v obliki pravokotnika. Tukaj boš ugotovila v katero kategorijo spadaš.

Ko boš ugotovila kakšen je tvoj tip postave, moraš izbrati le še pravi model kopalk zanjo.

Kakšne kopalke pristojijo tvoji postavi?

Če imaš postavo v obliki hruške morajo poudariti tvoj zgornji del telesa in prsi, spodnji del pa prikriti, zato izberi temnejši spodnji del, zgornji del pa v svetlih barvah, ki bodo pritegnile pogled (in ga hkrati odvrnile od spodnjega dela). Lahko izbereš tudi krilo, izogibaj pa se kratkim hlačkam.

Za postavo v obliki jabolka so najprimernejše kopalke, ki bodo poudarile tvoje noge, zato izberi hlačke z visokim izrezom, ki bo noge podaljšal, primerni so tudi tankiniji ali enodelne kopalke, ki bodo prekrile širši zgornji del.

Monokini - enodelne kopalkeČe imaš postavo v obliki peščene ure, ti pristaja vse, zato lahko izbereš čisto vse kar želiš.

Za vse, z manjšimi in čvrstimi prsmi so primerne pravokotne kopalke, saj prsim ne nudijo opore. Če želiš prsi poudariti, izberi push-up kopalke, ki bodo tvoje prsi zbližale in jih povečale, se pa te kopalke dlje časa sušijo, saj so zelo podložene.

Trikotne kopalke izberi, če želiš prsi malo privzdigniti.

Za večje prsi moraš obvezno izbrati modrček s kostjo, ki prsim nudi potrebno podporo, večjo podporo ti bo nudil modrček s širšimi naramnicami.

Če želiš skriti trebušček izberi tankini ali enodelne kopalke. Čeprav morda misliš, da dvodelne kopalke, kjer so hlačke nekoliko višje, lepo prekrijejo maščobne blazinice na bokih in trebuhu se motiš! Take hlačke se namreč trebuha in bokov oprimejo in odvečne blazinice samo dodatno poudarijo.

Če imaš postavo v obliki pravokotnika pomeni, da nimaš veliko oblin, zato so zate primerni zgornji deli z drznimi vzorci, resicami ali volančki. Odlično boš videti tudi v monokiniju! Zapomni pa si tudi, da manjše kot so hlačke, bolj polno in zaobljeno je videti tvoja zadnjica.

Kakšne kopalke so primerne za močnejše?

Če si močnejše postave ne obupuj, tudi zate imamo veliko nasvetov kako na plaži izgledati čudovito. V tem smo pisali v članku Kopalke za močnejše postave - preveri kaj ti najbolj pristaja.

Želimo ti veliko zabave pri izbiri kopalk, prepričani smo, da boš našla prave zase!

Izbor kopalk iz naše trgovine poglej spodaj!

Admin

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: