Krila glede na tip postave

Kaj obleči in obuti?

Nisi ljubiteljica oblekic? Nič za to, odlična so tudi krila. Na voljo imaš ogromno različnih modelov kril, ampak katero najbolj pristaja tvoji postavi? Na voljo je ogromno različno modelov, barv ter dolžin in verjamem, da se včasih težko odločiš za pravega.

Pogledali smo si že kakšne obleke in kopalke najbolje pristajajo posameznemu tipu postave – te članke boš našla na našem blogu, danes pa so na vrsti krila.

Preden boš začela z izbiro moraš poznati tipe kril, ki jih je res veliko. Čeprav najbrž o njih med nakupovanjem sploh ne razmišljaš, pa ti njihovo poznavanje lahko olajša nakup.

Nabrano krilo - ponavadi segajo do kolen in jih krasijo naborki
Mini krilo – so zelo kratka
Bubble krilo – v pasu so oprijeta, nato se razširijo, na robu so nagubana, kot mehurček
Pencil krilo - ozko krojena, oprijeta, ponavadi segajo nekoliko nad koleni
Flip krilo – v pasu oprijeta, spodnji rob pa je naguban
Sarong – ruta, ki jo lahko zavežeš kot krilo ali obleko, primeren je za plažo
A-krilo – krila oblikovana v obliki črke A
Asimetrično krilo – kot že ime pove je krilo različnih dolžin npr. spredaj krajše kot zadaj
Dolgo oprijeto krilo (fishtail krila) – v pasu so oprijeta, širša okrog bokov, pri kolenih spet ozka spodnji del pa se razširi – to krilo daje vtis repa morske deklice
Široko dolgo krilo – široka, večplastna, običajno segajo do gležnjev

Nizka postava

Najprimernejša so oprijeta, ozka krila in A-krila, najprimernejša dolžina pa je nad koleni, če je krilo predolgo lahko tvoje noge skrajša in te naredi še manjšo. Odlična so krila z gumbi na sprednji strani in taka, ki imajo na eni strani izrez, saj le ta podaljša noge, enak rezultat nudijo tudi vertikalni vzorci.

Širok pas

Če imaš širok pas moraš obleči krilo, ki bo pozornost pritegnilo na noge. Lahko oblečeš dolga in polna krila ter kratka, izogibaj pa se tistih z vzorcem na sredini, saj ti pritegnejo pozornost na pas.

a-krilaPostava z oblinami

Za to postavo so idealna A-krila in taka, ki so spredaj ravna in imajo nizek pas. Enako kot pri krilih za nižje postave so tudi zate primerna krila z izrezom, ki pomagajo pritegniti pozornost na noge in stran od drugih, težavnejših delov telesa. Izogibaj se težkih materialov, vodoravnim vzorcem in preveč oprijetim modelom.

Večji trebuh

S to težavo se ukvarja veliko žensk. Da bi prikrila trebušček obleči pencil ali A-krilo, ki lepo pade ob telesu, izogibaj pa se vseh, ki se telesa oprimejo, takih z gubami in sprednjimi žepi, tudi sarong ni najboljša izbira.

Fantovska postava

Za to postavo so primerna vsa krila, če imaš presuhe noge izberi dolgo krilo z gumbi ali žepi na sprednji strani, ki bodo stegna naredili širša. Nabrana krila so odlična, če imaš ozke boke, če pa imaš ozek pas ga lahko poudariš s pasom.

Širši spodnji del

Tej postavi najbolj pristajajo A-krila ali tista bolj ohlapna, mehko padajoča. Če imaš širši spodnji del ti bo krile bolje pristajalo kot hlače. Če boš izbrala krilo z vzorcem naj bodo ti navpični, prav tako izberi temnejšo barvo. Izogibaj se žepom in naborkom ter prekratkim krilom.o

Raven spodnji del

Nosi lahke materiale in oprijete modele.

Kratke noge in daljši zgornji del

mh33044_1.jpgIzberi raven kroj, ki bo noge podaljšal. Najboljša dolžina je do sredine stegen ali nekoliko nad koleni. Če boš nadela pas v isti barvi kot je krilo, bo ta kombinacija zgornji del optično zmanjšala. Noge bodo daljše tudi, če boš izbrala vertikalne vzorce.

Dolge noge in krajši zgornji del

Poišči krilo ravnega kroja, dobra izbira so tudi krila z nizkim pasom. Zgoraj lahko oblečeš daljšo majico ali tuniko, izogibati pa se moraš gubam, vzorcem, okraskom na krilu in pasovom, ki prekinejo linijo.

Široka stegna

Obleči široko in dolgo krilo z mehkimi gubami. Ne nosi oprijetih modelov, ki bodo stegna poudarili.

Široki gležnji

Gležnje boš njabolje skrila z dolgimi, ohlapnimi krili, ki jih lahko obuješ z gležnarji. Vzorci na spodnjem delu krila bodo na ta del pritegnili pozornost zato se jim izogibaj.

Spodaj si oglej nekaj kril iz naše ponudbe:

Admin

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: