S čim kombinirati legice?

Kaj obleči in obuti?

Legice so zadnja leta eden izmed najbolj priljubljenih kosov v ženski omari. Včasih so jih ženske nosile pod hlačami, namesto hlačnih nogavic, prav zato nekatere niti pomislijo ne, da bi jih nosile samostojno. Vendar jih lahko, s kombinacijo pravih barv in čevljev, nosimo v vsakem letnem času in za skoraj vsako priložnost.

Da boš v legicah videti kar najbolje pa moraš vedeti s čim vse jih lahko kombiniraš ter upoštevati nekaj modnih nasvetov.

Kakšne legice moraš kupiti?

O tem, da ne smejo biti preveč oprijete pa tudi ne preveč ohlapne sem pisala že tukaj.

Pred nakupom vedno preveri tabelo velikosti, saj se lahko velikosti od trgovine do trgovine razlikujejo. Izbrati moraš velikost, ki ti bo ustrezala, ne kupuj manjših. Čeprav jih boš, ker so ponavadi zelo raztegljive, vseeno lahko oblekla, se bojo tvojega telesa preveč oprijele, kar pa bo tvojo postavo poudarilo – vendar ne v pozitivnem smislu.

Izbrati moraš tudi pravo dolžino. Legice so na voljo v različnih dolžinah.

Dolge legice zakrijejo cele noge in segajo do gležnjev in jih lahko nosiš samostojno ter pod krilom ali obleko, po tej vrsti legic ženske tudi največkrat posežejo.

Kapri legice in tiste, ki segajo tik pod kolena so bolj športne in jih lahko nosiš za telovadbo ali za sproščen športni popoldan.

Seveda moraš upoštevati tudi svoj tip postave. Medtem, ko legice, ki segajo čez kolena, noge naredijo daljše in lepše, so capri, ki segajo do sredine meč bolj primerne za vse, ki imajo tanjše noge. Dolge legice so odlična izbira za vse tipe postav, saj noge nekoliko podaljšajo, sploh v kombinaciji z visokimi petami.

Pozorna bodi tudi na barve. Pomladi so moderni predvsem cvetlični vzorci, bolj živih barv, ki pa jih moraš kombinirati s svetlejšimi, pastelnimi odtenki. Vedeti moraš, da živi vzorci in barve pritegnejo pozornost in spodnji del naredijo širši, zato niso primerna izbira za močnejše, ki želijo noge skriti, zato so v tem primeru najboljša izbira temnejše barve, ki jih potem lahko kombiniraš s svetlejšim zgornjim delom.

Kako kombinirati legice?

Kombinacija legic in daljše bluze ali srajce je še vedno odlična izbira. Daljši zgornji del bo prikril zadnjico, zato je ta kombinacija odlična izbira, če imaš večjo zadnjico, ki jo želiš nekoliko skriti. Dodaš lahko še moden šal in lahko jaknico ali dolgo jopo.legice-z-dolgo-bluzo

Letos so še vedno zelo modne legice v videzu usnja, ki jih lahko kombiniraš s širšim zgornjim delom, če dodaš še čevlje z visoko peto boš dobila odličen videz.usnjene-legice

Za sproščen a še vedno zelo moden videz, legice kombiniraj s športno majico z vzorcem in supergami.legice-s-supergamiNekoliko krajše legice, ki segajo nad gležnji bodo videti enkratno s tvojimi najljubšimi gležnarji, tudi če si ljubiteljica espadril ali balerink je ta tip legic odlična izbira.legice-z-gleznarji

Pozimi jih lahko kombiniraš s pleteno obleko ali daljšim pletenim puloverjem in visokimi škornji.legice-pozimi

Tudi tunike, ki so zadaj daljše kot spredaj in so, mimogrede, letos zelo moderne, so prava izbira, če želiš nekoliko bolj eleganten a še vedno sproščen videz.dolga-tunika

K pisanim legicam obleci enobarvno majico, pri enobarvnih pa imaš bolj proste roke in se lahko poigraš tudi z vzorčastimi zgornjimi deli.pisane-legice

Kot vidiš so legice odlična izbira prav za vsak tip postave in praktično vse priložnosti, kombiniraš pa jih lahko s skoraj vsakim kosom svoje garderobe.

Spodaj poglej nekaj legic, ki smo jih izbrali zate in ti bodo zagotovo odlično pristajale:

Admin

Te naše vsebine zanimajo?

Prijavi se na obveščanje, da ne zamudiš novih objav!

E-novice

Preberi tudi: